Google Glass duyurulduğunda büyük heyecan yaratmıştı. İlk karşılaşma anındaki merak giderildikten sonra gizlilik endişeleri, fiyatı, pil ömrü hatta görünümü bile çok eleştirildi ve Google kişisel kullanım için Google Glass projesine son verdiğini duyurdu. Gözlük konusundan kurumsal ürünlere yöneldiğini açıklayan Google yaklaşık 2 yıl sonra ürünü nihayet duyurdu.
Artırılmış gerçeklik için özel olarak tasarlanan Qualcomm Snapdragon XR1 platformunu kullanan Google Glass Enterprise Edition 2, daha iyi performans, pil ömrü, geliştirilmiş kamera, yapay zeka için özel işlemci birimleri ve yeni standart haline gelen type-c bağlantı gibi özellikleriyle öne çıkarılıyor.
Google açıklamasına göre Glass Enterprise Edition 2, lojistikten üretime, sahada aktif kullanım senaryolarından çeşitli sektörlerdeki çalışanlara, işlerini tamamlamak için ihtiyaç duydukları bilgi ve araçlara daha verimli yapmalarına yardımcı olacak. Çalışanlar, kontrol listelerine erişmek, talimatları görüntülemek veya inceleme fotoğrafları veya videoları göndermek için Glass’ı kullanabilecek. Bu sayede kurumsal müşteriler, Glass’ı kullanarak hızlı üretim süreleri, iyileştirilmiş kalite ve düşük maliyetler elde edebileceği söyleniyor.
Microsoft HoloLens, Magic Leap One ve Google Glass gibi çözümler fiyatları ve bir çok nedenden son kullanıcıya şimdilik ulaşamıyor. HTC Vive, Oculus, PS VR gibi sanal gerçeklik başlıkları ise; ya kullanması işkence ya da yeteri kadar doyurucu değil.
Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik donanım ve yazılımlarının kişisel kullanımına meraklı insanların daha uzun bir süre bekleyeceğine benziyor. Yine de kurumsal anlamda artırılmış gerçeklik, holografik görüntüleme ve benzer teknolojiler için bir çok firmaların yüklü yatırımlar alarak çalışmaya devam etmesi umut verici.